לכבוד ל”ג בעומר – אתמקד בכתיבה של יסוד האש. אתן כמה תרגילי כתיבה פשוטים, שיכולים להפוך כל מפגש, במיוחד מפגש סביב המדורה, לחוויה יצירתית ביותר.
לפני הכל, כדאי להכיר קצת את יסוד האש:
- אש מטבעה היא מתפשטת במהירות, מתלקחת, מחממת או אפילו שורפת. האש היא לוהטת, מעוררת יצרים, מרהיבה בשלל הצבעים שלה. האש יכולה להיות עוצמתית, חזקה מאירה למרחקים או להפך להיות ניצוץ קטן.
- המילה אש זוכה להרבה מאוד ביטויים וצירופים בשפתינו, כמה דוגמאות:”אש בעיניים”, “הפסקת אש”, “באש ובמים”, “משחק באש” , “אין עשן בלי אש”…
- האש היא אחד הסמלים העתיקים בעולם וברוב התרבויות יש סביב אש טקסים, מיתוסים, מנהגים.
- באגדות ומעשיות פוגשים ייצורים מיתולוגיים כמו “הפניקס” – עוף החול, והדרקונים.
כל הדברים שציינתי – יכולים להפוך בקלות לרעיון לכתיבה, כי כתיבה זה משהו לגמרי טבעי, סוג של אלמנט נוסף ליסודות מים, אש, אדמה ורוח.
4 תרגילי כתיבה על יסוד האש (מתאימים במיוחד לילדים ונוער, אבל גם מבוגרים יהינו מהכתיבה):
- כתוב כמו יסוד האש – כתיבה מהירה, דינמית, תזזיתית, בלתי צפויה, קופצנית, מתפזרת, לא ממוקדת. כתיבה כזו תתאפיין במשפטים קצרים, בחוסר מיקוד, בשטחיות, ללא ירידה לפרטים או לעומק.
- תמצא עוד 5 ביטויים/פתגמים/שילובים עם המילה אש.
- כתוב סיפור מנקודת המבט של נר (שימו לב, שלא ציינתי בכוונה איזה נר, איפה הוא נמצא, מה זה הנר הזה…הסיבה שלא דייקתי את התרגיל, כדי לאפשר לדמיון שלכם לקחת אותכם לכל מקום שתבחרו להיות בו).
- תמשיכו שיר שמתחיל ממשפט:
“דרקון קטן, מקופל כנפיים,
יושב לו בנחת, על השיש,
בין כיור לכיריים…”
מי שלא אוהב לכתוב שירים, אז יכול לכתוב למשל, סיפור על דרקון שלא יודע איך לירוק אש או על הרגע שהפניקס מגלה שהוא לא כמו שאר הציפורים…
כדי להפוך את הכתיבה לכייף אמיתי, שימו בצד, לזמן קצר את הביקורת, את מה שלמדתם פעם על הכתיבה הנכונה בשיעורי ספרות. בשביל 4 תרגילים שהצגתי כל התשובות נכונות! תיהנו מכתיבה יצירתית שתפקידה לחזק את היצירתיות.